22 november 2018

SGP komt op voor energieneutrale scholen

 

In de vergadering van dinsdag 13 november heeft de gemeenteraad van de gemeente Twenterand een motie van de SGP aangenomen. Op de agenda stond de programma begroting voor 2019. SGP-Twenterand is van mening dat er meer aandacht gegeven dient te worden aan de energie transitie en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid hierin. De doelstelling van 20% duurzame energie in 2020 is immers een grote uitdaging! 

Het gemiddelde binnenklimaat in een (basis)school is niet comfortabel. Onderzoek wijst uit dat penitiaire inrichtingen in Nederland gemiddeld genomen een beter binnenklimaat hebben dan scholen!

Een van speerpunten van de SGP is dan ook het verduurzamen en verbeteren van het onderwijsvastgoed in Twenterand. Met de motie heeft de raad ingestemd met een onderzoek (met einddatum zomer 2019) hoe de gemeente scholen kan ondersteunen met verduurzaming en de scholen actief te betrekken en te helpen met het energieneutraal maken en verbeteren van het binnenklimaat van schoolgebouwen. Ook zullen er in het kader van de Agenda Duurzaam Twenterand middelen vrijgemaakt of verworven worden om hierbij te ondersteunen.