27 april 2017

De veiligheid van de N36 staat voorop

 

“Ook RWS is geheel overtuigd dat de verbreding van de N36 nu meegenomen moet worden. Vanaf het eerste overleg in november, waar Twenterand de verbreding direct aangedragen heeft, is er ook bij RWS grondig nagedacht en gerekend welke aspecten van profielverbeteringen noodzakelijk en inpasbaar zijn in het groot onderhoud van 2018. Meer rijbaanscheidingen zullen helaas niet verder ingevoerd kunnen worden. Maar aanpassingen aan het profiel en vooral de uitwijkstrook tussen de kantbelijning en de berm, kunnen wèl worden gerealiseerd. Er wordt over de hele lengte van het tracé zaagtand-belijning (ribbelmarkering) aangebracht met een duidelijk waarschuwend effect.

Voor het veiligheidsonderzoek, dat volgens het ministerie van I&M nodig was, heeft Twenterand in samenwerking met de aanliggende buurgemeenten, politie en VVN bij RWS ook diverse punten aangedragen. Het blijkt nu dat dit onderzoek bevestigt dat maatregelen echt nodig zijn. Dat is mij door de heer Stoffer van de directie van RWS persoonlijk gemeld en het persbericht van RWS bevestigt dat.

Hiermee is het benodigde geld voor de extra aanpassingen nu ook binnen. Volgens planning zal de verkeersveiligheid van de N36 in het tweede kwartaal van 2018 op veel punten verbeterd zijn. De weginrichting moet een en ander afdwingen waarbij natuurlijk ook aandacht moet zijn voor het weggedrag van de gebruiker zelf.

De snelheid blijft op het grootste deel van het traject 100 km/h en het inhaalregiem wordt ook op orde gebracht. Daar waar inhalen niet wenselijk is, komt een doorgetrokken streep. 

Goede berichten dus vanuit RWS richting de betreffende gemeenten en de weggebruikers!

Er wordt nu door RWS hard gewerkt om op tijd klaar te zijn!”

 

Wethouder verkeer en vervoer,

Ben Engberts