24 januari 2024

CDA en SGP stellen vragen over de 'oude Rabobank' locatie in Vriezenveen

 

         

Schriftelijke vragen ex art. 40 van het Reglement van orde gemeenteraad Twenterand, gericht aan het college c.q. de burgemeester.

Onderwerp  : Ontwikkeling “Oude Rabobank” te Vriezenveen                     

Datum         : 18 januari 2024

Bij velen is de verpauperde ‘oude rabobank’ aan het Manitobaplein in Vriezenveen een doorn in het oog. Dat behoeft verder geen betoog.

Er zijn vaker vragen door ons gesteld naar de stand van zaken. We weten dat het lugubere pand geen eigendom van de gemeente. De gemeente is in dit geval niet de enige partij om tot een oplossing te komen, maar wel cruciaal. We zien geen enkele voortgang alleen maar achteruitgang. Dat heeft ongetwijfeld verschillende oorzaken.

De maat is vol wat ons betreft. Het gaat ook om een sociaal onwenselijke situatie dat tot gevaarlijke situaties kunnen leiden.

Er is genoeg gesteggeld, reeds verschillende plannen zijn besproken. Daarom stellen wij de volgende vragen aan het College.

  1. Welke scenario’s zijn volgens het College denkbaar om tot een passende oplossing te komen voor deze ‘schandvlek’?
  2. Er zijn verschillende plannen besproken. Op de een of andere manier komt het maar niet verder. Wat is het laatste plan geweest wat voor deze locatie is ingediend en wat zijn de (inhoudelijke) redenen waarom deze plannen geen goedkeuring hebben gekregen?
  3. Bent u bereidt om te kijken naar de mogelijkheden waarom dit plan wel zou kunnen en dit voor te leggen aan de Raad?
  4. Is het college bereid in gesprek te gaan met Manitoba Beheer BV of diens woordvoerder om concrete afspraken over het ontwikkeling van het pand “de oude Rabobank”? En daar de raad over te informeren de uitkomst dan wel de overgebleven knelpunten?
  5. Sinds 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. In het verleden waren er beperkte mogelijkheden om middels o.a. het excessen beleid onwenselijke situaties zoveel als mogelijk binnen de mogelijkheden op te lossen. Hoe is dat nu geregeld in Twenterand? En/of wat zijn mogelijkheden hiervoor?  

SGP Twenterand   CDA Twenterand

Jan Jonker               Henk Hospers